Pradžia
Lt En

Antrasis „Žmonės – Klaipėdos švyturiai“ susitikimas

Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Melnragės padalinys

2024 m. kovo 22 d. 17.30 val. Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos  Melnragės padalinys (Molo g.60) kviečia į antrąjį „Žmonės – Klaipėdos Švyturiai. ŠIANDIENOS JŪRININKAI“ susitikimą. Dalyvaus trys jūrininkai: Žygintas Gineitis, Laimonas Choroščia ir Aleksandras Vasiljev. Pokalbį moderuos Agnė Bukartaitė – klaipėdietė, buriuotoja ir žurnalistė.

Renginio metu pasinersime į įdomiausius jūrininkų nuotykius, išgirsime neįtikėtinų istorijų apie jūrininkystę, faktų apie mūsų molo statybą ir laivo plukdymą į Afriką su nenumatytais nuotykiais. Daugiau sužinosime apie kapitono profesinį kelią ir žinoma, svečiai lauks žiūrovų klausimų.

Šie „Klaipėdos švyturiai“ kviečia „atbanguoti“ į susitikimą ir susipažinti su jų skirtingomis patirtimis uostamiestyje ir vandens platybėse.

Apie svečius:

Žygintas Gineitis – keltų kapitonas. Tai žmogus atiduodantis visas savo jėgas ir protą jūrai. Jis prisipažįsta, kad profesinis kelias iki kapitono tiltelio – ilgas ir sunkus. Bet ši specialybė jį traukė nuo mažumės: „Kai visi vaikai norėjo būti kosmonautais, gaisrininkais ar lakūnais, mano noras buvo tik vienas – tapti jūrininku“.   

Laimonas Choroščia – žmogus išmaišęs visą pasaulį. Savo gyvybes šiam klaipėdiečiui buvo patikėję grupės „Metallica“ nariai, žymus mados dizaineris Tomas Fordas bei kiti pasaulinio garso verslo, pramogų bei mokslo atstovai. L. Choroščia – jauniausias Klaipėdos uosto locmanas, tačiau, iki to jam teko nueiti vingiuotą, sudėtingą, bet labai įdomų savirealizacijos bei tobulėjimo kelią.

Aleksandras Vasiljev – laipiojimo uolomis pradininkas Klaipėdoje, pirmasis lietuvis, dalyvavęs tarptautinėse varžybose Europoje. Vėliau tapo aukštalipiu. Kyla klausimas, kaip tai susiję su jūrininkais? Susipažinęs su L. Choroščia, Aleksandras jo žinias perteikė vėjo jėgainių bei naftos platformų jūroje priežiūrai ir vadybai.

Informacija skelbiama: www.biblioteka.lt

Renginio nuoroda: https://fb.me/e/a0K9iIgyF

Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content