Pradžia
Lt En

Garbingai datai paminėti – „Simono Daukanto laimės formulė lietuviams“ paskaita

Klaipėdos miesto Imanuelio Kanto viešoji biblioteka

2024 m. kovo 9 d., šeštadienį, 14.00 val. Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka (Turgaus g.8), minint Valstybinės lietuvių kalbos komisijos iniciatyva skelbiamas Lietuvių kalbos dienas ir Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną, kviečia į paskaitą „Simono Daukanto laimės formulė lietuviams“. Lektorė – prof. dr. Roma Bončkutė.

Roma Bončkutė – Klaipėdos universiteto ir Lietuvių literatūros, ir tautosakos instituto mokslo darbuotoja, mėginanti įprastus dalykus traktuoti netikėtu rakursu. 

Istorikas, švietėjas, tautinio atgimimo veikėjas Simonas Daukantas (1793–1864) tautos kultūros istorijos veikale „Būdas senovės lietuvių kalnėnų ir žemaičių“ sukūrė laisvos, teisingos ir atsakingos už humanizmo diegimą vaikuose, šeimoje, bendruomenėje „Lietuvos žmonos“ paveikslą. Pasak S. Daukanto, senovės lietuvių visuomenėje dominuojantis santykis buvo vyras ir žmona, o ne brolis-sesuo, kaip fiksuoja lietuvių liaudies dainų tradicija.

Paskaitoje „Simono Daukanto laimės formulė lietuviams“ lektorė atskleis S. Daukanto moters sampratos modernumą ir aktualumą.

Informacija skelbiama: www.biblioteka.lt

Kviečiame dalyvauti ir dalintis.

Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content