Pradžia
Lt En

Kviečiame į Andriaus Tarasevičiaus tapybos parodą

Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Girulių padalinys (Šlaito g. 6A)

Klaipėdos Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Girulių padalinyje (Šlaito g. 6A) iki 2024 m. balandžio 4 d. eksponuojama Andriaus Tarasevičiaus tapybos paroda „Nebaigtų paveikslų paroda“. Joje – nuo 2017 m. iki 2024 m. sukurti menininko paveikslai.

Apie A. Tarasevičių:

1988 m. A. Tarasevičius gimė Klaipėdoje. Vilniaus akademijoje studijavo tapybą, o po studijų sugrįžo į gimtąjį uostamiestį. Šiuo metu, A. Tarasevičius dirba Adomo Brako dailės mokykloje, moko vaikus tapybos ir kompozicijos, o laisvalaikiu kuria ryškius ir spalvotus paveikslus.

Kūryba:

Dailininko meninė raiška yra atitolusi nuo tradicinės molbertinės tapybos tradicijos. A. Tarasevičiaus kūrybinę stilistiką būtų galima pavadinti psichodeliniu siurrealizmu: paveiksluose viskas neįprasta, nenuspėjama, nerealu, daug vietos fantazijai ir vaizduotei.

Kurdamas paveikslus A. Tarasevičius nenaudoja teptuko. „Anksčiau be teptuko tapybos neįsivaizdavau. Tačiau, tai yra tik vienas iš daugelio įrankių, kuriuos galima pasitelkti kuriant vaizdą. Laikui bėgant atradau naujų būdų kurti. Teptukas yra gana teplus įrankis, su juo spalvas vis užmurzindavau. Tik atsisakęs pastarojo įrankio, pagaliau galėjau išgauti spalvos vientisumą ir ryškumą“, - teigia tapytojas.

Siurrealistinius performatyvius paveikslus menininkas kuria fluorescenciniais dažais. Dažnai kūrinius apšviesdamas, jis sukuria irealius iliuminacinius objektus. A. Tarasevičiaus paveiksluose nėra siužeto. Tapytojui tai nereikalinga, nes jis nesiekia konkrečių tikslų ir niekada nežino, kur gali pasukti kūrybos procesas. Tapyba jam yra savotiška meditacija, suteikianti galimybę atsiriboti nuo klišių, standartų, taisyklių ir reikalavimų.

Paroda:

„Nebaigtų paveikslų parodos“ kūriniai sukurti tapybos sluoksnių pagrindo technika, todėl, laikui einant, jie vis keitėsi. Kai kurie dabar parodoje esantys paveikslai labai skiriasi nuo tada, kai jie buvo eksponuojami pirmą kartą.    

„Manau paveikslas būna baigtas tik tada, kai randa naujus namus. Kol kūrinys mano dirbtuvėje, jis niekada nebus užbaigtas. Laikui bėgant keičiasi technika, pačio tapytojo perspektyva. Todėl, paveikslai būdami su manimi – vis pasikeičia“, - apie savo kūrybą pasakoja A. Tarasevičius.

Tapybos paroda eksponuojama nuo 2024 m. kovo 5 d iki balandžio 4 d.

Informacija skelbiama: www.biblioteka.lt

Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content