Pradžia
Lt En

Kviečiame į konkurse „Klaipėdos knyga 2023“ dalyvaujančios Kęstučio Macijausko knygos „Šordinas“ pristatymą

Klaipėdos miesto savivaldybės I. Kanto viešosios bibliotekos Atžalyno padalinys (Kauno g. 49)

"Balandžio 9 d., antradienį, 17.00 val. kviečiame į konkurse „Klaipėdos knyga 2023“ dalyvaujančios Kęstučio Macijausko knygos „Šordinas“ pristatymą, kuris vyks Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos „Kauno atžalyno“ padalinyje (Kauno g. 49).

Kęstutis Macijauskas – Klaipėdos dramos teatro aktorius ir režisierius, sukūręs ne vieną vaidmenį kine bei televizijoje. Renginyje taip pat dalyvaus Klaipėdos dramos teatro aktorius Rimantas Pelakauskas, Jurbarko Konstantino Glinskio teatro aktorius Vytautas Bacevičius ir leidyklos „Libra Memelensis“ vadovas Kęstutis Demereckas.

Knyga „Šordinas“, paremta tikrais nutikimais, yra apie viltį ir nusivylimą, apie žmones, kurie gyvena uždaryti nematomame narve, patys to nesuvokdami. Pagrindinis knygos herojus, susigundęs gražiais pažadais, tačiau trokšdamas ne tik pinigų, bet ir romantikos bei nuotykių, su draugu išvyksta uždarbiauti į Permės sritį Rusijoje. „Biznio“ organizatoriai juos apgyvendina taigoje, mažame Šordino kaimelyje, įsikūrusiame ant nedidelės upės kranto. Susidūrę su realiu gyvenimu laukiniame krašte, su jo gyventojais, knygos herojai po kurio laiko pasijunta tarsi pakliuvę į savanorišką tremtį. Suvokia, kad romantikos šiame Dievo užmirštame kampelyje labai mažai... Atšiauriausios taigos gyvi žmonių likimai, nelaiminga meilės istorija, rūstaus grožio gamtos peizažai ir realus gyvenimas susipina į vieną siužetą.

Ši knyga pretenduoja tapti populiariausia „Klaipėdos knyga 2023“. Už knygas balsuoti galima svetainėje www.biblioteka.lt/balsavimas arba „Kauno atžalyno“ padalinyje (Kauno g. 49, Klaipėda), kur eksponuojamos visos konkurse dalyvaujančios knygos.

Informavimo tikslais renginyje bus fotografuojama ir/ar filmuojama."

Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content