Pradžia
Lt En

Kviečiame į paskaitą „Sveikos gyvensenos pagrindai: kaip tavo nuotaiką ir energijos lygį lemia žarnyno sveikata?“

Klaipėdos miesto Imanuelio Kanto viešoji biblioteka

2024 m. kovo 2 d., 13.00 val. Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka kviečia į paskaitą „Sveikos gyvensenos pagrindai: kaip tavo nuotaiką ir energijos lygį lemia žarnyno sveikata?“. Lektorės – kineziterapeutė, RS holistinio masažo meistrė, alavijo ambasadorė Alvita Mačiulskienė ir alavijo ambasadorė Laura Urbonienė.

Renginio metu bus pasakojama, kaip žarnynas bendrauja su smegenimis; bus aptarti sveikos gyvensenos pagrindai (švarus organizmas, subalansuota skrandžio rūgštis, mikrobiomos priežiūra, reikalingos maisto medžiagos, mitybos pagrindai, vidurių užkietėjimo pasekmės ir sprendimas); bus galima atlikti testą ir mokytis taisyklingo kvėpavimo; kiekvieną dalyvį vaišins alavijų žiedų arbata ir visi gaus po simbolinę dovanėlę.

Žarnyno sveikata – pamatas visoms kitoms organizmo sistemoms, kraujotakai, judamajam aparatui. Mūsų fizinė ir emocinė sveikata didžiąja dalimi slypi žarnyne. Pasak A. Mačiulskienės, žmonės per mažai turi informacijos, kaip natūraliomis priemonėmis padėti sau, išsibalansavus skrandžio rūgštingumui, užkietėjus viduriams, esant disbakteriozei, dehidratacijai. Moteris teigia, kad daugybės ligų galime išvengti tinkamai prižiūrėdami savo virškinamojo trakto veiklą, o susirgus naudotis gamtos vaistine: „Mano tikslas žmonėms paaiškinti, kad jų kūnas dirba pilnu pajėgumu tik tada, kai yra atliepiami jo fiziologiniai poreikiai“.

„Baigusi kineziterapijos studijas ir pradėjusi dirbti reabilitacijos centre, ieškojau daugiau būdų, kaip galiu padėti savo pacientams jaustis geriau ir pasiekti ilgalaikių rezultatų. Taip pradėjau gilinti žinias masažo srityje, žmogaus kūną suvokti kaip bendrą visumą. Jau dešimtmetį neatsiejama mano sveikos gyvensenos dalis yra subalansuota mityba. Nuo paauglystės vargino virškinimo problemos, rūgštingumas, lėtinis vidurių užkietėjimas, pralaidus žarnynas, vidurių pūtimas, uždegimai organizme, nevirškinimas ir t. t. Alopatinė medicina nerado priežasties ir problemos sprendimo būdo nepateikė. Tokia egzistencinė būsena manęs netenkino, todėl sprendimo būdų teko ieškoti pačiai“ – savo patirtimi šia tema dalinosi A. Mačiulskienė.

Kviečiame dalyvauti.

Informacija skelbiama: www.biblioteka.lt

Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content