Pradžia
Lt En

Klaipėdoje ruošiami ateities inžinieriai

Klaipėdoje ruošiami ateities inžinieriai

Jaunam žmogui renkantis, kur studijuoti bei kuo būti, dažnai tenka kliautis savo teorinėmis žiniomis. Klaipėdos Baltijos gimnazija, kartu su Klaipėdos universitetu bei Klaipėdos verslo įmonėmis, ugdo universitetinėse inžinerijos klasėse besimokančius moksleivius per praktiką.

Robotika, programavimas, chemija, projektinės veiklos, eksperimentai - organizuojami metų trukmės kūrybiniai-praktiniai kartu su Klaipėdos universiteto Jūrų ir gamtos mokslų fakultetu ir Jūrų tyrimų institutu, įmonėmis: UAB ,,Fortum Klaipėda“, ,,UAB ,,Orion Global Pet“; AB Grigeo Klaipėda, UAB NEO GROUP, UAB ,,MARS Lietuva“, Vakarų laivų gamykla, UAB Klaipėdos jūrų krovinių kompanija „BEGA“, ugdantys mokinių inžinerinio verslo, ekonominio veiklos pagrįstumo, veikimo realaus gyvenimo situacijose gebėjimus. Vykdomi ilgalaikiai (metų trukmės) praktiniai-tiriamieji projektiniai darbai, didinantys moksleivių suvokimą apie inžineriją ir specialybės profesinius niuansus bei padedantys sudominti jaunimą rinktis būtent šią studijų kryptį.

Susipažinkite su ateities inžinieriais filmuke.

 

Inovatyvios ir ateities ekonomikos poreikius atitinkančios švietimo, mokslo ir studijų sistemos  bei į inovacijas orientuoto švietimo, mokslo ir verslo bendradarbiavimo ekosistemos sukūrimas numatytas Klaipėdos ekonominės plėtros strategijoje, apimančioje miesto vystymosi gaires iki 2030 metų, kurią Klaipėdos miesto savivaldybė parengė ir įgyvendina kartu su partneriais – Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, Klaipėdos universitetu, Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos valdymo bendrove, Klaipėdos pramonininkų asociacija ir Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmais. 

Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content