Pradžia
Lt En

Kviečiame deleguoti atstovus į Bendruomeninių organizacijų tarybą

Kviečiame deleguoti atstovus į Bendruomeninių organizacijų tarybą

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija organizuoja bendruomeninių organizacijų atstovų atranką į Bendruomeninių organizacijų tarybą.

Bendruomeninė organizacija (toliau – BO) – asociacija, kurios steigėjai ir nariai yra gyvenamosios vietovės bendruomenės (jos dalies arba kelių gyvenamųjų vietovių) gyventojai (jų atstovai) ir kurios paskirtis – per iniciatyvas įgyvendinti viešuosius interesus, susijusius su gyvenimu kaimynystėje. 

Bendruomeninių organizacijų taryba – visuomeniniais pagrindais veikianti kolegiali patariamoji institucija, Savivaldybės tarybos nustatyta tvarka sudaroma laikantis šio principo: ne daugiau kaip ½ šios tarybos narių sudaro Savivaldybės institucijų ir įstaigų atstovai ir ne mažiau kaip ½ tarybos narių sudaro BO, veikiančių Savivaldybės teritorijoje, atstovai.

Savivaldybės bendruomeninių organizacijų taryba sudaroma Savivaldybės tarybos sprendimu iš 10 narių: 5  Savivaldybės institucijų ir įstaigų atstovų ir 5  BO veikiančių savivaldybės teritorijoje, atstovų. BO tarybos kadencijos trukmė yra 3 metai. BO tarybos sudėtį tvirtina Klaipėdos miesto savivaldybės taryba. BO tarybos narių darbas yra neapmokamas.

BO tarybos veiklos tikslas – užtikrinti ir skatinti BO dalyvavimą nustatant, formuojant ir įgyvendinant BO plėtros politiką Savivaldybėje, stiprinti bendradarbiavimą tarp Savivaldybės institucijų, įstaigų ir BO.

Kviečiame Klaipėdos miesto savivaldybės teritorijoje veikiančias BOkurių paskirtis yra per iniciatyvas įgyvendinti viešuosius interesus, susijusius su gyvenimu kaimynystėje, deleguoti į Klaipėdos miesto savivaldybės BO tarybą savo atstovus.

Kiekviena BO (turinti juridinį statusą, registruota ir veikianti Savivaldybės teritorijoje) į bendruomeninių organizacijų tarybos sudėtį raštu, kurį pasirašo BO vadovas, gali siūlyti vieną atstovą ir Savivaldybės administracijai turi pateikti:

  1. Delegavimo raštą dėl konkretaus atstovo delegavimo į BO tarybą (nurodomas siūlomo asmens vardas, pavardė, kontaktai);
  2. Steigimo dokumentų (nuostatų, įstatų, steigimo sutarties) kopiją.

Delegavimo raštą su priedais prašome teikti iki 2022 m. spalio 18 d. el. paštu info@klaipeda.lt;

Pagal BO tarybos nuostatus, Jei pasiūlytų BO atstovų yra daugiau nei jiems skirtų vietų BO taryboje, BO deleguojami atstovai bus išrenkami organizuojant BO vadovų ar jų įgaliotų asmenų susirinkimą arba balsavimą elektroninėmis ryšio priemonėmis.

Komentarai


Komentaro matomumui reikalingas administratoriaus patvirtinimas

{{msg}}

{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Loading
Gyventojams
Skip to content